VZL 1997, 66(4):138-142

POŽIVATINY A ALIMENTÁRNÍ NÁKAZY A OTRAVY

Stanislav Hrubý
Katedra hygieny a epidemiologie Institutu postgraduálního vzdělávání ve Zdravotnictví, Praha

Problematika prevence alimentárních nákaz je jedním z významných úkolů preventivní medicíny vůbec a hygieny výživy zvláště (7). Správnost tohoto tvrzení dokumentuje fakt, že u nás se v posledních letech počet hlášených onemocnění na salmonelózu, to jest na onemocnění, které je dominující z hlediska alimentárních nákaz, pohybuje v číslech vysoce přesahujících hodnotu 50000. Řada případů má lehký průběh, ale řada případů má průběh velmi těžký a některé z nich každý rok končí smrtí. ...

Keywords: alimentární nákazy; alimentární otravy; salmonelózy; nejvýznamější rizika; dobrá technologická praxe

Published: December 1, 1997  Show citation

ACS AIP APA ASA Harvard Chicago Chicago Notes IEEE ISO690 MLA NLM Turabian Vancouver
Hrubý, S. (1997). POŽIVATINY A ALIMENTÁRNÍ NÁKAZY A OTRAVY. Vojenské Zdravotnické Listy66(4), 138-142
Download citation