VZL 1988, 57(4):153-156

ZDRAVOTNICKÉ POŽADAVKY NA STRAVNÍ DÁVKY A PŘÍDAVKY POTRAVIN

Jiří Tučan
Federální ministerstvo národní obrany, Praha

Stravní dávky a přídavky potravin jsou normativním podkladem pro realizaci racionální výživy v armádě. Vycházejí z charakteru stravování populace, v níž hlavní část tvoří vojáci základní služby. Naprostá většina z nich je zdravá, je však třeba počítat i s částí osob s oslabeným zdravím. V požadavcích na další rozvoj stravních dávek se nepočítá se zvyšováním energetické hodnoty, hlavní pozornost se zaměřuje na zabezpečování plnohodnotných bílkovin, esenciálních mastných kyselin, nerostných látek a vitamínů, především vitamínu C.

Keywords: Stravní dávky; Racionální výživa

Published: August 1, 1988  Show citation

ACS AIP APA ASA Harvard Chicago Chicago Notes IEEE ISO690 MLA NLM Turabian Vancouver
Tučan, J. (1988). ZDRAVOTNICKÉ POŽADAVKY NA STRAVNÍ DÁVKY A PŘÍDAVKY POTRAVIN. Vojenské Zdravotnické Listy57(4), 153-156
Download citation