VZL 2004, 73(1):16-19
Conditions in the French Army Food Service
- Katedra vojenské hygieny Vojenské lékařské akademie J. E. Purkyně, Hradec Králové
Autor popisuje systém stravování v podmínkách francouzské armády. Podává informaci o zásadách zdravé výživy, stravovacích návycích, konzumaci ovoce, zeleniny a mléčných výrobků ve Francii. Popisuje zároveň systém francouzských stravních dávek, přípravy a podávání stravy ve francouzské armádě.
Keywords: Francouzská armáda; Systém stravování; Zdravá výživa
The author describes conditions in the French Army food service. He informs us about the knowledge of healthy nutrition, the consumption of fruits and vegetables, and of milk and dietary habits in France. He describes food rations in the French Army and the preparation and serving of food.
Keywords: French Army; Food service; Healthy nutrition
Received: January 30, 2004; Published: March 1, 2004 Show citation
References
- LUGASI, A. - BLAZOVICS, A. Cardio-protective effect of red vine. Orv. Health, 1997, no. 16, p. 673-678.
- Kolektiv autorů. Sborník příspěvků z konference na téma: Perspektivy rozvoje stravování v AČR do roku 2010. Vyškov, 2000.
- ŠTIKOVÁ, O. Vývoj spotřeby potravin, nutričního hodnocení a stravovacích zvyklostí. Výživa a potraviny, 2003, č. 1, s. 12-14.
- HRABĚ, J. Hotové pokrmy v bojových dávkách potravin armád NATO. Výživa a potraviny, 2003, č. 6, s. 162-164.
- PEREZ, M. Les Francais sont de plus en plus gros. Le Figaro, le 18 juin 2003. p. 11.